[...] pożywienia, ale także, gdy masz problemy z przewodem pokarmowym. W walce ze wzdęciem pomogą płyny i błonnik, to one oczyszczą Twój organizm. Przede wszystkim jedz otręby, owoce i warzywa oraz razowy chleb, kaszę gryczaną i ryż. Chrapanie sprzyja cukrzycy Chrapanie zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę. Według badań przeprowadzonych [...]
[...] nas niepełnowartościowe, aczkolweik musimy u Ad3. Na etapie robienia rzeźby musimy zwracać baczniejszą uwagę na posiłki wybieramy ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej [...]
[...] (zwykłego), gdyż podczas smażenia wytwarza się wtedy najmniej szkodliwych związków i powodujących miażdżycę wolnych rodników tlenowych. Otręby z owsa lub jeszcze lepiej otręby z owsa z jabłkiem powinno się spożywać niemal z każdym posiłkiem po ok. 1 dużej łyżce. Otrąb z owsa można używać do panierowania kotletów, jako dodatek do płatków [...]
[...] które nie występują w białkach zwierzęcych a są niezbędne dla organizmu. Źródła w pożywieniu: produkty roślinne, rośliny strączkowe, zbożowe - szczególnie polecam otręby, zarodki pszenne (do 30% białka), skiełkowane ziarno pszenicy (do 50% białka), UWAGA! białko pszenne zawiera bardzo duży % glutaminy, która jest cennym aminokwasem, [...]
[...] omletu - na wierzchu elastyczna 'skórka', w środku wilgotny, lekki 'mus'. Jak? Zaczynamy standardowo, serek wiejski 200g i 2 duże jaja (140g). Do tego dodatki: - otręby śliwkowe - 20g - zarodki pszenne - 15g <- niekoniecznie, mogą być mielone owsiane albo zwykłe otręby, to 'zagęszczacz' - cynamon do smaku - ok 1/2 łyżeczki - soda [...]
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
Witam. Moje pytanie dotyczy otreb pszenne. Mam w domu takie otreby prosto z mlyna ok. 10 kg Prawda to ze takie otreby prosto z mlyna sa niezdatne do jedzenia , ze trzeba je najpierw jakos wyparzyc ( jak tak to w jaki sposob) z tych bakterii i dopiero puzniej mozna je spozyc . Slyszalem ze te otreby ze sklepu sa juz wyparzne wiec mozna sie [...]
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych. Będę tutaj opisywał moją przygodę z kulturystyką, którą właściwie dopiero zaczynam, od jakichś 9 miesięcy trenuje regularnie wraz z dietą, której wcześniej nie trzymałem a i treningi były jakie były czyli ze 2 razy w tygodniu albo miesięczne przerwy Ale już się wziąłem za siebie i twardo zasuwam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Jest to jednak cenne uzupełnienie diety o te aminokwasy i substancje, których nie ma w białkach zwierzęcych. Źródła białek roślinnych w diecie - rośliny strączkowe, zboża, otręby, zarodki pszenne, skiełkowane ziarno pszenicy. Do pełnowartościowych zaliczamy białko sojowe. Mimo, że jest to białko roślinne - jest najcenniejsze z tych protein, [...]
[...] łosoś wędzony, łosoś surowy, pstrąg, ryż biały, makaron biały, pieczywo macca, wafle ryżowe, bakalie, orzechy, masło orzechowe, oliwa z oliwek, kasza manna, gryczana, otręby owsiane, zarodki pszenne, ser feta w sałacie, wszelkiego rodzaje sałatek, surówek, jabłka, melony, brokuł, banany i jeszcze kilka innych rzeczy których nie wymieniłem. [...]
[...] naturalny z 100 ml mleka 1,5% lub samo mleko 250 ml kuleczki o smaku czekoladowym ok. 20g, musli własnej roboty płatki 6 zbóż orzechy rodzynki jakieś suszone owoce ok. 20 g, otręby orkiszowe lub pszenne ok. 20g, pokruszone orzechy ok. 10g zamiast płatków czasami jem jajecznicę bądź naleśniki z dodatkami na koniec jakiś owoc ale nie banan 2 [...]
[...] na temat ułożenia diety na przyrost masy z produktów której posiadam na co dzień. A więc pod dostatkiem mam : twarogi , serki wiejskie , mleko , płatki owsiane-pszenne, otręby owsiane-pszenne, słonecznik, rodzynki, jogurty słodzone i naturalne, wafle ryżowe , pieczywo maca , pieczywa chrupkie wieloziarniste,makaron,owoce [...]
Witam wszystkich :) Kiedyś już pisałem o próbach zrzucenia swojego balastu były jakieś efekty ale nie takie jakie sobie liczyłem i trochę negatywne więc może żeby było wszystko jasne napiszę o co mi dokładnie chodzi : Jakieś 2 lata temu postanowiłem coś zrobić z wagą ważyłem 114 Kilo przy wzroście około 177 początkowo zacząłem dietę : Śniadanie [...]
[...] w przeróżnej postaci( gotowane w warzywach, smażone na teflonie) makaron z mąki durum, warzywa w każdej postaci Co jako przekąskę : wafle ryżowe, dżem, chleb razowy, otręby, płatki owsiane i pszenne( bez cukru fitella diet) Co jako deser : dukanowa czekolada( mleko w proszku, mleko w płynie, słodzik) Ograniczenia żywieniowe : Stan [...]
[...] wędlina drobiowa+ warzywa/ musli pełnoziarniste+ jogurt (lub mleko)+ twaróg) I tu pytanie: Czy 'domowe musli' np. jeśli zmieszam płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, pszenne, otręby, owoce suszone lepiej się nadaje, niż gotowe? ok 10:00- 2 śniadanie (tutaj np. kanapka z wędliną/jajkiem/twarogiem i warzywami) ok 14-15 obiad- (ryba/chude [...]
Jak w temacie które otręby wybrac z gamy owsiane, pszenne, żytnie?? Patrząc na skład to pszenne i żytnie mają więcej błonnika, a mniej węglowodanów. Odonśnie pszennych natomiast spotkałem się z komentarzami (również Poliquin odradza), zeby unikac produktów pszennych. A wiec co w tej sytuacji byłoby najrozsądniejsze? I ile błonnika dziennie? 15g na [...]